Προφίλ

Το studio footsteps ιδρύθηκε από την Γιώτα Πολυχρονοπούλου το 2003. Η Γιώτα Πολυχρονοπούλου είναι πτυχιούχος της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης). Επίσης διπλωματούχος της Royal Academy of Dancing (RAD) και Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και Spanish Dance Society (SDS) οι οποίες είναι ακαδημίες διεθνούς κύρους με έδρα το Λονδίνο. Έχει διδάξει σε πολλές σχολές χορού στην Αθήνα από το 1990. Έχει χορέψει με ομάδες χορού, έχει συνεργαστεί με θέατρο και τηλεόραση. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χοροθεραπείας, flamenco, jazz και musical σε Αθήνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη και Άμστερνταμ.

Στις αρχές του 2010 ιδρύει την Ομάδα Χορού Footsteps και παίρνει μέρος σαν χορογράφος στο Μήνα Χορού (ένας θεσμός που οργανώνεται κάθε χρόνο από το υπουργείο πολιτισμού) με τις ανεξάρτητες παρουσίες. Ο τίτλος της χορογραφίας είναι νυχτερινές ιστορίες.
Το θέμα είναι σύγχρονο καυτό και απαιτεί την ευαίσθητη προσέγγιση όλων μας. Είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής η άλλη όψη του φεγγαριού καθώς το πεζοδρόμιο των μεγαλουπόλεων το βράδυ γεμίζουν από άστεγους και ανθρώπους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά.

Τον Ιούνιο του 2011 με την Ομάδα Footsteps παίρνει μέρος στο 10ο Φεστιβάλ Χορού με το έργο "Σχετίζεσθαι". Το έργο παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές καιδιαπραγματεύεταi τις ανθρώπινες σχέσεις και τα μικρά ή μεγάλα ατοπήματα που προκύπτουν μέσα από αυτές. Αδυναμίες, πάθη και ελαττώματα που βιώνουμε καθημερινά στις συναναστροφές μας και που εμφανίζονται σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, από το τελείως προσωπικό, μέχρι το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτειακό.

Το 2012 ιδρύει την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Footsteps Dance Company". Τον Ιούνιο του 2012 παίρνει μέρος στο 11ο Φεστιβάλ Χορού με το έργο που έχει τίτλο "Dance|Decadance". Το ίδιο έργο σαν ολοκληρωμένη παραγωγή παίζεται στο θέατρο Olvio στο διάστημα 1-2/7/2012. Το έργο αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, ωστόσο αφορά στο παγκόσμιο κατεστημένο: ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση, η αγωνία, το τέλμα, στο οποίο έχουμε περιέλθει. Η ανθρώπινη φύση ταλανίζεται και νιώθει ανήμπορη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Ζούμε μία Decadance σε επίπεδο όχι μόνο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό, συναισθηματικό, ερωτικό.

Στις 18 και 20 Μαΐου 2013 η Footsteps Dance Company παρουσιάζει την παράσταση "Duality". Είναι μία παράσταση για το "φαίνεσθαι" και το "είναι". Για αυτό που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά και ενώ φοράμε ένα ωραίο κοστούμι για τις ανθρώπινες συναλλαγές μας, σέρνουμε πάντα μέσα μας την πιο βαθιά αλήθεια μας για αυτό που πραγματικά είμαστε.

Στις 17 και 18 Ιουνίου 2014 η Footsteps Dance Company παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της με τίτλο "Bound" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Χορού του σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Το θέμα επικεντρώνεται στον άνθρωπο που γεννιέται θεωρώντας ότι μπορεί να κινήσει γη και ουρανό, αλλά στην πορεία αντιλαμβάνεται πόσο θνητός και δέσμιος είναι σε έναν αγώνα που διεξάγει καθημερινά και δε γνωρίζει ούτε το νόημα ούτε την έκβασή του.